SAP Business One ismertető

Egyszerű és hatékony rendszer a kis- és középvállalatok számára.

Az SAP Business One olyan vállalatok számára ajánlott, amelyek hatékonyságuk fokozása érdekében, illetve növekedésük kényszerében optimalizálni akarják üzleti folyamataikat. E vállalatoknak egy gyorsan bevezethető, könnyen használható, és a jelenlegi IT infrastruktúrájukat a lehető legjobban felhasználó rendszerre van szükségük. Az SAP Business One-t kifejezetten a 10-250 főt foglalkoztató cégekre fejlesztette ki az SAP. A rendszert jelenleg 14 nyelven 22 országban használják. Az egyes országokban az eltérő törvényi szabályozások miatt országonként lokalizált változatok érhetők el.

Az SAP Business One egy olyan logikus, áttekinthető felépítésű, könnyen kezelhető felületű, Microsoft Windows környezetben működő rendszer, amely számos konfigurációs lehetőséggel rendelkezik. Gyorsan bevezethető, skálázható, nagy teljesítményű és igen megbízható alkalmazás. Nyílt szabványokon alapul, így belőle összetettebb megoldások is könnyen kialakíthatók, illetve integrálhatók más rendszerekkel. Az SAP Business One számos olyan innovatív megoldást tartalmaz, amely lehetőséget nyújt a puszta adatok értékes információkká alakításához. A „Drag&Relate” funkció segítségével a felhasználók eltérő adatbázisokból is könnyen áthúzhatják munkaasztalukra az információkat. E szoros integráció új távlatokat nyit más üzleti rendszerek számára. Lerövidíti továbbá a tanulási életciklust is, hiszen a felhasználóknak nem kell új eszközöket megtanulniuk az elemző és marketing feladatok elvégzéséhez.

Az SAP Business One legfontosabb tulajdonsága a nagy teljesítőképesség, illetve hatékonyság. Kifinomult elemző eszközeinek köszönhetően a cégvezetés teljes körűen ellenőrzése alatt tudja tartani a céges információkat és tevékenységeket. Valós és egységes áttekintést ad az ügyfélkapcsolat-menedzsmentben, logisztikában, szerviz tevékenységekben, és a pénzügyben zajló eseményekről. Az SAP Business One úgy adja az irányítást az üzleti felhasználók kezébe , hogy ellátja őket a bölcs üzleti döntések meghozatalához szükséges kulcsfontosságú, naprakész információkkal.

Jellemzők és funkciók

Az SAP Business One segítségével a vezetők és a dolgozók hatékonyabban elérhetik és felhasználhatják az információkat, így megalapozottabb döntéseket hozhatnak. Az átfogó megoldás a sikeres üzleti működés valamennyi lényeges folyamatát lefedi:

Üzleti ügyvitel
 • Pénzügyi számvitel, pénzügyi tranzakciók kezelése: Főkönyvi műveletek, főkönyvi számlabeállítás és karbantartás, főkönyvi feladások, árfolyam-korrekció és költségvetés készítése.
 • Banki műveletek: Pénzügyi feldolgozási feladatok elvégzése: pénzbeérkezések, csekk-kiállítás, betétkezelés, hitelkártyás fizetések, banki egyeztetések.
 • Értékesítés és disztribúció: Árajánlatok készítése, ügyfélmegrendelések bevitele, szállítások szervezése, készletegyenlegek készítése, számlák és vevőállomány kezelése.
 • Beszerzés: Beszállítói szerződések és tranzakciók kezelése. Beszerzési megrendelések kiadása, készletinformációk frissítése, import tételek értékének kiszámítása, visszáruk és jóváírások kezelése, fizetések feldolgozása.
Ügyfélkapcsolat-kezelés (CRM)
 • Értékesítési lehetőségek kezelése: Az összes értékesítési lehetőség kezelése az első telefonhívástól kezdve az ügylet sikeres lezárásáig.
 • Üzleti partnerek kezelése: Az ügyfelekkel, viszonteladókkal és beszállítókkal kapcsolatos összes információ kézben tartása: profil, a kapcsolat történetének összegzése, számlaegyenleg, az értékesítési csatorna elemzése.
 • Szervizkezelés: A szervizfeladatok támogatása, szerződéskezelés, szerviz megtervezése, ügyfél-interakciók nyomon követése, ügyféltámogatás.
Gyártás
 • Raktárgazdálkodás: Készletszintek kezelése, tételkezelés, árlisták, különleges ármegállapodások, raktárok közötti szállítások, készletműveletek.
 • Jelentéskészítés : Jelentések készítése a vállalati működés szinte minden aspektusáról. Szállítói és ügyféltartozások, forgalom, cash flow, ügyfélkapcsolati események összegzése, könyvelés, raktári készletek, pénzügyi kimutatások, árképzés, ügyféltevékenység.
Üzleti előnyök

Az SAP Business One a cégek alapvető menedzsment programja. A munkatársak, ügyfelek és üzleti partnerek cégvezetéssel való együttműködése következtében e hatékony szoftver lehetővé teszi a vállalat növekedését és az eredmény növelését.

Az SAP Business One a következő üzleti előnyöket kínálja:
 • Fokozott termelékenység: A könnyen érthető felhasználói felület segítségével gyors és hatékony a munka.
 • Gyorsabb és jobb üzleti döntések: A vezetők gyorsan és hatékonyan hozzájutnak vállalkozásuk minden stratégiai információjához, így a lehető legjobb döntéseket tudják meghozni.
 • Megbízható bővíthetőség: A rugalmas, mindenki számára hozzáférhető technológia következtében adott a gyors módosítás és alkalmazkodás lehetősége a vállalkozás növekedésével párhuzamosan.
 • Globális elérhetőség: Az üzleti tranzakciók több pénznemben bonyolíthatók és több pénznemben készíthető róluk jelentés.
 • Költségellenőrzés: Maximális költségellenőrzést biztosít a dolgozói termelékenység emelésével, a szállítók közötti kommunikáció javulásával és a műveletek hatékonyságának fokozásával.
 • Magasabb bevétel: Mivel a rendszerben mindenütt gyorsan és egyszerűen lehet hozzáférni a valósidejű információkhoz, így alkalmazásával jobban fel lehet ismerni az üzleti lehetőségeket, gyorsabban lehet „piacra dobni” az új termékeket. Az ügyféltámogatás és szerviz színvonala pedig további üzletépítést tesz lehetővé.
 • Értékesítési lehetőségek kezelése: A megoldás fontos eszközöket biztosít a vállalatoknak az értékesítési lehetőségek kezelésére: egyebek mellett teljes körű kapcsolatot biztosít a bruttó nyereséghez és a készletekre vonatkozó információkhoz.
Miért az SAP Business One a legmegfelelőbb megoldás az Ön számára? Mert kifejezetten a kis- és középvállalatok számára kialakított, egységes rendszerről van szó, melynek segítségével sikeresebben irányíthatja üzletét, növelheti hatékonyságát, és fokozhatja nyereségességét. Az SAP Business One
 • megfizethető áron, rövid bevezetési idővel, zökkenőmentesen használatba vehető.
 • könnyen használható, letisztult, logikus, intuitív felhasználói felületet kínál.
 • teljes körű átláthatóságot nyújt.
 • gyors hozzáférést biztosít a rendkívül pontos, az üzletmenet szempontjából kulcsfontosságú információkhoz.
 • stratégiai eszközzé alakítja az információt.
 • hosszú távú megoldást nyújt a vállalatvezetésben.
 • az üzleti szoftvermegoldások piacvezető szállítója, az SAP terméke, amely 30 éves tapasztalattal rendelkezik.
 • megfelel a magyar előírásoknak, karbantartás keretében rendelkezésre áll az ún. verzió és jogszabálykövetés.